THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Eναν ποιητη Καββαδια τον ξερετε? ( Μη τον μπερδευετε με εναν αλλο κυρδασκαλο που λεγετε Καβαφης, γιατι εγω που τονε μπερδεψα με κορο'ι'δεψανε )

Αξιοτιμα κυριαι και κυριοι μελη αυτη τη φωτογραφια που ειναι καλλιτεχνικη μου την εδωκε ο Φωτογραφος που εχει το καλλιτεχνικο φωτογραφικο στουντιον Θηρας και Φωκιωνο και εκει πανε ολοι οι γνωστες μανιτσαι και τα πλεμπογια να καμουν φωτογραφιαι για ταφτοτητες και διαβατηρια. Για πεταμα την ειχε και μου ειπε οτι την εχει βγαλει ενας ναυτικος που εχει πιασει διαμερισμα μαζι με τη μανα του,πιο κατω Αγιου Μελετιου και Πατησιο, αλλα λειπει για ταξιδι συνεχεια και δεν περασε να τις πληρωσει η γιατι το ξεχασε η γιατι ειναι αφραγκος .
Μου ειπε οτι εχει εκδοσει ενα μυθιστορημα πριν 2 χρονια, το 59 που εχει μεσα κακες λεξεις και γενικα περιεργα πραματα με ναυτικους και συφηλες και πουταναι και πουστηδες των λιμανιων και χασισα και τετοια και λεγεται "Βαρδια". Οταν ερχεται πηγαινει στη Φωκιονο να πιει αλλα πηγαινει και στο Ορεβουαρ στην Πατησιον γιατι εχει κατι εξωτικο. Στην πιατσα μαλλον τον ξερουν σαν ο "Κυριος Μαραμπου" γιατι εχει γραψει ενα ποιημα με τετοιο τιτλο.
Μαλιστα στη Φωκιονο τον εχουν παρεξηγησει και τον λενε ρεμαλι επειδης δεν γουσταρει τη στερεα γη και το μονο που ποθει ειναι μια νυχτα να ταφει σε καποια θαλασσα βαθεια στις μακρυνες ινδιες και τον λενε και μισογυνη γιατι εχει γραψει οτι οι περισσοτεροι ναυτικοι κολησαν συφιλη οχι απο τις πουτανες στα λιμανια, αλλα απο τις γυναικες τους οταν επεστρεψαν σπιτι τους μετα απο χρονια. Δεν ειναι ομως μισογυνης, ομως αυτο ειναι μαλακια να το λενε. Ξερει μαλιστα τοσο καλα τις γυναικες ολου του κοσμου, ωστε απο την οψη τους και μονο ξερει ακριβως απο πιο μερος της γης καταγεται ο πατερας και η μανα τους και μονο που θα της κοιταξει. Ολοι οι φιλοι του κατα καιρους τον βαζουν να κανει τετοιες μαντεψες και σπανια πεφτει εξω.
Ο περιπτερας στην αρχη της Φωκιονο εχει διαδοσει σε οσους πανε να παρουνε τσιγαρα οτι αυτος ο Καββαδιας ειναι οπαδος του Μποντλαιρ και με αυτο το στυλ εγραψε και κατι ποιηματα στην πρωτη του συλογη το "Μαραμπου" που χουν μεσα κατι μπιμουβι ηρωες ναυτικους που στο τελος ολοι πεθαινουν.
Εγω παντως που εκανα μια γυρα και ρωτησα μου ειπαν οτι στη δευτερη συλλογη του στο "Πουσι" αυτα τα ξεπερασε και πιο πολυ τα ποιηματα του εκει μοιαζουν με κυβιστικοι πινακες μοντερνιστικοι με διασπαρτες εικονες σαν να βλεπεις φιλμ πειραματικο ( πως το ειπαν να δεις ... ) σε στυλ "Ανδαλουσιανος σκυλος".
Τελος παντων στο καφενειο στην πλατεια Κυψελης λενε οτι και οι δυο αυτες ποιητικες συλλογες που εχει γραψει θα επανεκδοθουν φετο το 1961.
Το σημαντικοτερο ομως μου το ειπε ο κυρ Χαραλαμπος ο μπακαλης εδω στα Τουρκοβουνια. Μου ειπε δηλαδη: " Στελβις Πατριαρχη μου, τι τα θες τι τα γερευεις. Ο τυπος δουλευει ασυρματιστης στα καραβια για να βγαλει το μεροκαματο, ειναι βιτσοζος ειναι χασισακιας ειναι ποτης και στην τελικη ετσι χαμενος στις θαλασσες που ειναι και σπανια παταει το ποδι του εδω χαμω, που να βρει καιρο ο Χριστιανος να παρευρισκεται στα φιλολογικα παταρια και στα πηγαδακια των Παρνασιστων. Γενικως ειναι καταδικασμενος σαν ποιητης και λογοτεχνης αφου η περιφημος λογοτεχνικη "ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ 30" , κατι Ριτσοι κατι Σεφερηδες και κατι Εμπειρικοι τον εχουν χεσμενο. Μονο ο Καραγατσης υπηρξε καπως φιλος του αλλα επαιθανε νωρις και ο Τσιρκας που εχουν ανταλαξει λενε μεχρι και αιματα στην Αλεξανδρια και αφου πινανε χασισια καθε που ξεμπαρκαρε ο Καββαδιας μεχρι και τατουαζ κανανε μεσα στη νταγκλα τους, ζει μονιμα στην Αλεξανδρεια και ακομα δεν ειναι μεσα στα ελληνικα πραγματα για να τον βοηθησει."
Αξιοτιμα κυριαι και κυριοι μελη.
Αφου κανενας δεν τον εθελει τον φτωχο και καταφρονεμενο αυτο ναυτικο στην Ελλαδα γιαντα να μη τον επαρουμε εμεις? Ειναι μεγαλη ευκαιρια τωρα που δεν κοστιζει τιποτα.
Ειμαι στην ευχαριστως θεση να διορισω με αυτον τον κατα τη γνωμη μου πολλα υποσχομενο τιτλο " Ο ΜΑΡΑΜΠΟΥ ΤΗΣ ΦΩΚΙΟΝΟ" τον αξιοτιμο μελος Thodoris Strigos.
Αξιζει νομιζω τον τιτλο ναυτικου να τον εχει ενας ναυτικος.
Στην εποχη της αντιπαροχης, ενας πειρατης αξιζει να υπαρχει και να μας κανει σιγα σιγα ολους εδω στα Τουρκοβουνια, Κονκισταδοροι σαν και αυτους που δειχνουν τα κλασσικα εικονογραφημενα που πουλανε με το κιλο στην Κοραη.

Κοκινσταδοροι που μια μερα θα βρουνε το Ελ Ντοραντο και θα ριξουν "μια στεκια στο Ματι του Μοντεζουμα"

Εκ της διευθηνσης του καταστημα
Stelvis Kazaspintis
Πατριαρχης της Καταφρονιας

0 δηλωσεις κοινωνικών φρονημάτων: